AForge.NET

  :: AForge.NET Framework :: Articles :: Forums ::

Got errors when compiling IPLAB from source.

Forum to discuss Image Processing Lab (IPLab) application, its features, etc.

Got errors when compiling IPLAB from source.

Postby mjhuang » Tue Sep 20, 2011 2:10 pm

Hi,
When I compile IPLAB 2.7 from source using visual studio 2010, I got 10 errors.
The errors are all the same:
Point is ambiguous between System.Drawing.Point and AForge.Point
I fixed 6 errors by specified System.Drawing.Point.

But the following 4 errors remained.

ImageDoc.cs: Line 2008, 2012, 2016, 2023.
Code: Select all
// Selection arguments
    public class SelectionEventArgs : EventArgs
    {
        private Point location;
        private Size size;

        // Constructors
        public SelectionEventArgs(Point location)
        {
            this.location = location;
        }
        public SelectionEventArgs(Point location, Size size)
        {
            this.location = location;
            this.size = size;
        }

        // Location property
        public Point Location
        {
            get { return location; }
        }
        // Size property
        public Size Size
        {
            get { return size; }
        }
    }

Please help, really appreciate.
mjhuang
 
Posts: 2
Joined: Tue Sep 20, 2011 1:42 pm

Re: Got errors when compiling IPLAB from source.

Postby andrew.kirillov » Tue Sep 20, 2011 2:21 pm

Hello,

I just built IPLab in C# Express 2008 and in VS.NET 2010 Pro - it builds fine with 0 errors in both cases.

The nature of errors you got tells me that you started updating AForge.NET components on your own. If you are brave enough changing code, then you should be also capable of fixing errors.

mjhuang wrote:The errors are all the same:
Point is ambiguous between System.Drawing.Point and AForge.Point

Just fix the ambiguity. Use full class name: System.Drawing.Point or AForge.Point depending on which is expected by API.
With best regards,
Andrew


Interested in supporting AForge.NET Framework?
User avatar
andrew.kirillov
Site Admin, AForge.NET Developer
 
Posts: 3383
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:12 am
Location: UK

Re: Got errors when compiling IPLAB from source.

Postby mjhuang » Wed Sep 21, 2011 2:39 am

Hi, Andrew
You are right. When I reinstall AForge.NET 2.1.4 according to release notes suggested, all errors are gone.
Thank you very much.
Ming-Jer
mjhuang
 
Posts: 2
Joined: Tue Sep 20, 2011 1:42 pm




Return to IPLab